Crepes.JPG

I am really sorry for the delay in posting, but all this time I had my child sick with a flu and I had no time at all. Now that things go better I have a little time to give you the recipe of the crepes batter I have promised you. This batter makes around 40 crepes. What I usually do is make them and then divide them to batches and freeze them. When the time comes I unfreeze them and fill them with whatever I like. But enough with talking let’s go and make them.
Crepes
Ingredients (slightly adapted from here)
3 cups flour
1 tbsp melted butter
4 eggs
1 lt milk

1/2 tsp salt

1/2 tsp sugar

Directions
Shift the flour.
Let everything arrive at room temperature before you mix them all.

Mix everything in a bowl.

Let the batter rest for half an hour.

If the batter is very thick add some milk if it is very watery add some flour.

Make the crepes either in the crepe machine or by adding 1/4 of the batter in a buttered non stick skillet in medium heat.

Good Luck!

Crepes
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Appetizer
Cuisine/ Κουζίνα: French
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 cups flour
  • 1 tbsp melted butter
  • 4 eggs
  • 1 lt / 34 fl. oz. milk
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp sugar
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Shift the flour.
  2. Let everything arrive at room temperature before you mix them all.
  3. Mix everything in a bowl.
  4. Let the batter rest for half an hour.
  5. If the batter is very thick add some milk if it is very watery add some flour.
  6. Make the crepes either in the crepe machine or by adding ¼ of the batter in a buttered non stick skillet in medium heat.
  7. Good Luck!
Notes/ Σημειώσεις
Recipe by Vefa Alexiadou

Κρέπες
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Γαλλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κοσκινήστε το αλεύρι.
  2. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά τα οποία θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε.
  3. Αφήστε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  4. Αν είναι αραιό προσθέστε λίγο αλεύρι.
  5. Αν είναι πολύ παχύρευστο προσθέστε λίγο γάλα.
  6. Ψήστε τις κρέπες είτε στην ειδική συσκευή για κρέπες ή αλείφοντας με βούτυρο ένα μικρό τηγάνι και προσθέτοντας λίγο από το μίγμα ίσα που να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τη Βέφα Αλεξιάδου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Rate this recipe:  


CAPTCHA Image
Reload Image