Μπατζίνα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 550 γρ. γάλα
  • 450 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό άνηθο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C.
  2. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ σας ανακατέψτε το γάλα, το λάδι, το αυγό, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέστε τη φέτα και τον άνηθο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
  4. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί με διάμετρο 40 cm και ρίξτε το μίγμα.
  5. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η πίτα να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
  6. Αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/batzina/