Κοτόπουλο Φιλέτο Καλυμμένο με Κρεμμύδια, Πιπεριές και Τυρί
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κόκκινη πιπεριά σας αρέσει), κομμένη σε φέτες
  • 4 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • Πάπρικα, καγιέν, ρίγανη, βασιλικός ξερός
  • Αλάτι
  • ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο 1 ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένες είναι εντάξει)
  • Κρασί Μαρσάλα ή όποιο άλλο κόκκινο γλυκό κρασί – 2 κουταλιές της σούπας για κάθε πακετάκι (θα το εξηγήσω αυτό αργότερα)
  • Αντικολλητικό χαρτί
  • Έμενταλ, παρμεζάνα, γραβιέρα τριμμένα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόβετε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος.
  2. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε 8 κομμάτια.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέστε αλάτι, μία πρέζα πάπρικα, πιπέρι καγιέν, ρίγανη, ξερό βασιλικό και σκόρδο σε σκόνη.
  5. Προσθέστε το κονιάκ και αφήστε το να βράσει ή αν είστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία φλαμπάρετε.
  6. Τέλος χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλό και επιτρέψτε στα κρεμμύδια και τις πιπεριές καραμελώσουν.
  7. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά.
  8. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
  9. Κόψτε το αντικολλητικό χαρτί σε τόσα κομμάτια όσα τα κομμάτια κοτόπουλου που έχετε.
  10. Στην περίπτωσή μου, έκοψα 8 κομμάτια.
  11. Τώρα κάθε κομμάτι πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να μπει σε αυτό, το στήθος και να και να μπορεί να γίνει πακέτο (βλέπε φωτογραφίες).
  12. Όταν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές είναι έτοιμα πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλτε 1 κουταλιά της σούπας κρασί Marsala ή άλλο κόκκινο γλυκό κρασί, βάλτε το στήθος από πάνω προσθέστε αλάτι, πάπρικα, ρίγανη, βασιλικό και πιπέρι καγιέν.
  13. Στην κορυφή, βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα κρεμμύδι-πιπεριά και προσθέτουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας κρασί Marsala ή άλλο κόκκινο κρασί.
  14. Κλείνουμε το πακέτο και τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  15. Κάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα κομμάτια.
  16. Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί για 20 με 30 λεπτά.
  17. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε προσεκτικά από τα πακετάκια και τα τοποθετούμε σε άλλο ταψι στη σειρά.
  18. Προσθέτουμε το τυρί.
  19. Ανάβουμε το γκριλ και ψήνουμε για 5 έως 10 λεπτά.
  20. Προσοχή όσο είναι στο γκριλ τα παρακολουθούμε συνεχώς να μην αρπάξουν.
  21. Αφού το τυρί έχει λιώσει και έχει πάρει χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/smothered-chicken-breasts/