Πέννες Αλφρέντο με Γαρίδες σε Ασιατική Σάλτσα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
  • 1 κ.σ. ξίδι ρυζιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας κρασί Marsala (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γλυκό κρασί)
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • ¼ κ.γ. πράσινο και κόκκινο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • ½ κ.γ. μίγμα shezhuan
  • ¼ αλάτι (εάν χρησιμοποιείσετε κανονική σάλτσα σόγιας παραλείψτε το αλάτι)
  • Περίπου 20 μεσαίου μεγέθους γαρίδες
Για τις Πέννες Alfredo
  • 300 γρ. πέννες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. ρεγκάτο
  • ½ φλ. parmigiano reggiano
  • 1 φλ. νερό ζυμαρικών
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. μαργαρίνη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν.
  2. Προσθέστε τις γαρίδες και αφήστε να μαριναριστεί από μισή έως μία ώρα.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίξτε τη μαρινάδα και βάλτε το στη φωτιά σε μέτρια/ψηλή θερμοκρασία.
  4. Αφήστε το να βράσει για ένα λεπτό ή δύο, και στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες.
  5. Μαγειρέψτε για περίπου δύο λεπτά, δεν χρειάζονται περισσότερα, και αποσύρετέ το από τη φωτιά.
  6. Λογικά η σάλτσα θα έχει καραμελώσει και θα καλύπτει τις γαρίδες.
  7. Ενώ κάνετε τις γαρίδες, μπορείτε επίσης να βράσετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και να διατηρήσετε ένα φλυτζάνι από το νερό τους όταν τα στραγγίσετε.
  8. Πέντε λεπτά πριν γίνουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε τη σάλτσα Αλφρέντο.
  9. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε την μαργαρίνη ή το βούτυρο σε μέτρια/ψηλή θερμοκρασία.
  10. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και αφήστε το να βράσει για ένα λεπτό.
  11. Ρίξτε τα ζυμαρικά και τη μισή ποσότητα του τυριού και ανακατέψτε.
  12. Αν η σάλτσα είναι πολύ σφιχτή προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
  13. Ρίξτε το υπόλοιπο τυρί και πάλι εάν η σάλτσα πήξει πολύ προσθέσετε λίγο νερό ζυμαρικών και ανακατέψτε και πάλι.
  14. Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι αν σας αρέσει πιο αλμυρό.
  15. Εγώ δεν έβαλα γιατί μου φάνηκε εντάξει.
  16. Σε μια πιατέλα βάλτε τα ζυμαρικά και από πάνω τις γαρίδες.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/penne-alfredo-with-asian-flavored-shrimps/