Κοτόπουλο με Καρύδα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ινδική, Fusion
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρι σκόνη, η συνταγή έλεγε για 1 κουταλάκι του γλυκού, αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω να ακούω δυνατά το κάρι στο φαγητό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. γάλα καρύδας
  • 1 φλ. νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ψημένα αμύγδαλα, η συνταγή έλεγε κάσιους αλλά εγώ δεν είχα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και το κοτόπουλο να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το γάλα καρύδας και το νερό.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει λίγο. Εάν είναι πάρα πολύ αραιή απλά προσθέτουμε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλάκι του νερού.
  4. Το σέρβιρα με ρύζι μπασμάτι αλλά και με απλό ρύζι πάλι καλό θα είναι!
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το περιοδικό 'Λιχουδιές'
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/coconut-chicken/