Μανιτάρια Ραγού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 400 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή σε φέτες ή κύβους (με οποιονδήποτε τρόπο σας αρέσει)
  • 1 φλ. κρασί Μαρσάλα ή μαυροδάφνη
  • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 5 κ.σ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. Ιταλικά βότανα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο στο ¼ φλ. του κρασιού Marsala ή μαυροδάφνης
  • Ένα μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές.
  2. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για μερικά λεπτά
  3. Ρίξτε το κρασί Marsala ή μαυροδάφνη εκτός του ¼ του φλυτζανιού και αφήστε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού.
  4. Ρίξτε το ζωμό και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά.
  5. Προσθέστε το χυμό ντομάτας και τα μυρωδικά και αφήστε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά.
  6. Στο τέλος ρίξτε το ¼ φλιτζάνι του κρασιού Marsala ή μαυροδάφνης, στο οποίο θα έχετε διαλύσει τα 2 κουταλάκια κορν φλάουρ.
  7. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα για μερικά λεπτά.
  8. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/mushrooms-ragu/