Τούρτα Λεμόνι της Λευκοθέας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Ingredients/ Συστατικά
Για το Παντεσπάνι
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
Για την κρέμα
  • 1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 κουτί νερό
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • βούτυρο 1 κ.γ. (χρησιμοποίησα μαργαρίνη)
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 φλ. ζάχαρη
Για το σιρόπι
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. νερό
  • 1 κ.σ. λευκό ρούμι (αλλά μπορείτε να προσθέσετε ό, τι σας αρέσει)
Για τη διακόσμηση
  • 400 γρ.. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • M & M του ή οτιδήποτε άλλο θέλετε για να δώσετε χρώμα
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Παντεσπάνι
  1. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγού, το αλεύρι με το baking powder και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί περίπου 29 cm.
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 30 λεπτά περίπου στο χαμηλό επίπεδο του φούρνου.
  5. Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει.
  6. Όταν κρυώσει με ένα οδοντικό νήμα (ναι, ναι, είδατε σωστά, οδοντικό νήμα χωρίς καμία γεύση) κόψτε την τούρτα σε δύο ίσους δίσκους.
Για την κρέμα
  1. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίξτε το αλεύρι και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. κρύο γάλα.
  3. Βαλτε το υπόλοιπο το γάλα μαζί με το νερό σε μία κατσαρόλα.
  4. Όταν ζεσταθεί, αλλά δεν βράζει ακόμα, ρίξτε το μείγμα αυγού και ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  5. Λίγο πριν το βγάλετε από τη φωτιά, ρίξτε το ξύσμα λεμονιού και μόλις το βγάλετε από την φωτιά, ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο.
  6. Αφήστε τη να κρυώσει ή βάλτε τη στο ψυγείο ρίχνοντας ακριβώς από πάνω από την κρέμα πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
  7. Πριν την απλώσετε ανακατέψτε τη για να αφρατέψει.
Για το σιρόπι
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Βράστε επί 5 λεπτά περίπου και αποσύρετε από φωτιά.
  3. Ρίξτε το λικέρ.
Συναρμολόγηση
  1. Πάρτε μια πιατέλα μεγάλη ώστε να χωράει την τούρτα.
  2. Πάρτε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι και βάλτε το στην πιατέλα.
  3. Με ένα πινέλο αλείψτε το με το μισό της ποσότητας του σιροπιού.
  4. Απλώστε τη μισή από την κρέμα και στρώστε τη ομοιόμορφα.
  5. Τοποθετήστε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι.
  6. Με το πινέλο αλείψτε το με το υπόλοιπο της ποσότητας του σιροπιού.
  7. Απλώστε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας.
  8. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Εγώ τη διακόσμησα με 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 4 κ.σ. ζάχαρης σε σαντιγύ και Μ & Μ.
Εσείς μπορείτε να τη διακοσμήσετε όπως σας αρέσει!
Σημείωση: Αν θέλετε η κρέμα να είναι περισσότερη σε κάθε στρώση απλά διπλασιάστε τις ποσότητες!
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή της φίλης μου της Λευκής!
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/lemon-torte-di-lefkothea/