Τάρτα με Γιαούρτι και Φράουλα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας περασμένα στο μπλέντερ
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2Χ200ml γιαούρτι με γεύση φράουλας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 μπισκότα σοκολάτας χοντροκομμένα
  • ½ κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή μία βανιλίνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • νιφάδες σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ προσθέτοντας τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  2. Παίρνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό με διάμετρο 20 cm και αποσπώμενα πλαινά.
  3. Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο.
  4. Απλώνουμε αυτό το μίγμα στον πάτο του ταψιού και το στρώνουμε όπως στο cheesecake.
  5. Απλώνουμε το γιαούρτι με γεύση φράουλας.
  6. Ρίχνουμε διάσμαρτα τα χοντροκομμένα μπισκότα.
  7. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κομμένες φράουλες.
  8. Από πάνω απλώνουμε τη σαντιγύ.
  9. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.
  10. Λίγο πριν το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τις νιφάδες σοκολάτας.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/yogurt-tart/