Μαριναρισμένο Σουβλάκι και Γιουρτομεζές
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για το Σουβλάκι
  • 1 κιλό χοιρινό ή κοτόπουλο κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • ⅓ φλ. μουστάρδα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 6 ή 7 σουβλάκια
  • 6 ή 7 Πίτες
Για τον Γιαουρτομεζέ
  • 1 κιλό Ελληνικό γιαούρτι
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 2 πράσινες πιπεριές, σε κύβους
  • 2 ντομάτες, σε κύβους και χωρίς σπόρους
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Μαρινάδα του Σουβλακιού
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά και το κρέας.
  2. Ανακατέψτε καλά.
  3. Σκεπάστε με μία μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη νύχτα.
  4. Όταν είστε έτοιμοι περάστε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος στα σουβλάκια.
  5. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι το κρέας να είναι εντελώς μαγειρεμένο και να ροδίσει.
Για τον Γιαουρτομεζέ
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Πασαλείψτε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.
  3. Ρίξτε λίγο αλάτι.
  4. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα κομμάτια να μαλακώσουν.
  5. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετήστε τα κομμάτια ντομάτας με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βράστε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν περίπου 10 έως 15 λεπτά.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε τις σε ένα σουρωτήρι για να σουρώσουν από τα περιττά υγρά.
  7. Αφήστε όλα να κρυώσουν.
  8. Όταν όλα έχουν κρυώσει, πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι, την ντομάτα, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές, τις σκελίδες σκόρδο και το ξίδι.
  9. Ανακατέψτε πολύ καλά αλλά απαλά και αφήστε το να μείνει στο ψυγείο για μερικές ώρες.
  10. Σερβίρετε το Σουβλάκι με τον γιαουρτομεζέ στην άκρη!
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/marinated-greek-souvlaki-with-pita-and-yogurt-meze/