Σοκολατένιο Παγωτό Φιλικό για τα Παιδιά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Παγωτό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- ½ φλ. κακάο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. κρύο νερό
- 1 κ.σ. βανίλια, ή 1 κ.σ. καφέ espresso σκόνη
- 2 φλ. γάλα πλήρες
- 1 φλ. κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας
- ¼ φλ. ρούμι λευκό (εντελώς προαιρετικό)
- Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τα εξής: κακάο, ζάχαρη, κορν φλάουρ και το αλάτι.
- Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
- Προσθέστε τη βανίλια.
- Ρίξτε το γάλα.
- Βάλτε το μίγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύετε συνεχώς για ναμην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
- Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας.
- Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς η σολοκάτα και να ενσωματωθεί στο μίγμα.
- Ρίξτε το μίγμα σε ένα γυάλινο μπολ και τοποθετήστε μία πλαστική μεμβράνη από πάνω για να μην κάνει κρούστα η κρέμα.
- Ψύξτε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Την επόμενη μέρα ρίξτε το μίγμα στην παγωτομηχανή σας και βάλτε τη σε λειτουργία.
- Όταν αρχίσει να παγώνει μπορείτε να προσθέσετε το αλκοόλ, αν θέλετε.
- Προσθέτουμε το αλκοόλ έτσι ώστε να αποτρέψουμε το παγωτό από το να γίνει σκληρό.
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/very-chocolate-ice-cream-kids-friendly-edition/
3.2.1336