Σοκολατένιο Παγωτό Φιλικό για τα Παιδιά
 
 
Αν δεν προσθέσετε το αλκοόλ στο τέλος αυτό το παγωτό είναι ιδανικό για παιδιά και για όσους θέλουν να γλιτώσουν θερμίδες!
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Παγωτό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • ½ φλ. κακάο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. κρύο νερό
  • 1 κ.σ. βανίλια, ή 1 κ.σ. καφέ espresso σκόνη
  • 2 φλ. γάλα πλήρες
  • 1 φλ. κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας
  • ¼ φλ. ρούμι λευκό (εντελώς προαιρετικό)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τα εξής: κακάο, ζάχαρη, κορν φλάουρ και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
  3. Προσθέστε τη βανίλια.
  4. Ρίξτε το γάλα.
  5. Βάλτε το μίγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  6. Ανακατεύετε συνεχώς για ναμην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
  7. Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας.
  8. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς η σολοκάτα και να ενσωματωθεί στο μίγμα.
  9. Ρίξτε το μίγμα σε ένα γυάλινο μπολ και τοποθετήστε μία πλαστική μεμβράνη από πάνω για να μην κάνει κρούστα η κρέμα.
  10. Ψύξτε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  11. Την επόμενη μέρα ρίξτε το μίγμα στην παγωτομηχανή σας και βάλτε τη σε λειτουργία.
  12. Όταν αρχίσει να παγώνει μπορείτε να προσθέσετε το αλκοόλ, αν θέλετε.
  13. Προσθέτουμε το αλκοόλ έτσι ώστε να αποτρέψουμε το παγωτό από το να γίνει σκληρό.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/very-chocolate-ice-cream-kids-friendly-edition/