Κοτόπουλο Τεριγιάκι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιαπωνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα
  • Σησαμέλαιο
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προαιρετικά)
  • Για τη Σάλτσα Τεριγιάκι
  • ½ φλ. σάλτσα σόγιας
  • ½ φλ. κρασί mirin (αν δεν έχετε mirin, βάλτε λευκό ξηρό κρασί και αντί για 3 κ.σ. ζάχαρη βάλτε 4 ή 5)
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 500 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και βράστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα τεριγιάκι, προσθέτοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  3. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλόστε στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσει έως ότου η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
  4. Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε λεπτά κομμάτια και αλευρώστε.
  5. Εάν δεν θέλετε να αλευρώσετε το κοτόπουλο μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο.
  6. Ρίξτε το σησαμέλαιο σε ένα γουόκ και σωτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  7. Προσθέστε τη σάλτσα κοτόπουλου και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
  8. Αν η σάλτσα σας είναι λίγο αραιή, προσθέστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό΄.
  9. Σερβίρουμε με το μπρόκολο και ρύζι στον ατμό.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-teriyaki/