Πάστα Αλφρέντο με Κοτόπουλο Jack Daniels
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 700 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. χυμό ανανά
- 1 κ.σ. πολτό ανανά
- ⅔ φλ. νερό
- ¼ φλ. σάλτσα teriyaki
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 φλ. καφέ ζάχαρη
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. Jack Daniels μπέρμπον
- 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. Βούτυρο
- ¼ φλ. τυρί παρμεζάνα
- ¼ φλ. γάλα
- Σκόρδο όσο θέλετε
- 500 γρ. Ότι ζυμαρικό θέλετε. Εγώ χρησιμοποίησα μακαρόνια
- 150 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλ. κρασί Μαρσάλα
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Σάλτσα Αλφρέδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα τοποθετώντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζοντάς τα.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει.
- Όταν έχει μισοψηθεί το κοτόπουλο, βγάλτε το από το τηγάνι και τοποθετήστε τα κομμάτια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να ψηθεί εντελώς.
- Αν η σάλτσα είναι κάπως αραιή, δέστε τη με 1 κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
- Βάλτε το στην άκρη.
- Αφήστε να μαλακώσουν το τυρί κρέμα και το βούτυρο.
- Προσθέστε το τυρί, το γάλα και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν αρχίσουν να βράζουν, αποσύρετε από τη φωτιά.
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τα γούστα σας.
- Σοτάρετε τα κομμάτια του μπέϊκον και το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι μέχρι το μπέικον να βγάλει το λίπος του και το κρεμμύδι να γίνει διαφανές.
- Σβήστε με το κρασί Marsala και αφήστε να βράσουν μέχρι αυτό θα μειωθεί στο μισό.
- Προσθέστε τη σάλτσα Αλφρέντο.
- Ρίξτε τα μακαρόνια και ανακατέψτε.
- Ρίχνετε μέσα τα ντοματίνια και λίγο πιπέρι.
- Σερβίρετε τα ζυμαρικά Alfredo και από πάνω το Jack Daniels κοτόπουλο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pasta-alfredo-with-jack-daniels-chicken/
3.2.2124