Μπουγατσίνια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 25 στρογγυλά σφολιατάκια
  • 2 φλ. γάλα
  • ⅔ φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. + 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Αυγό για να αλείψουμε τη σφολιάτα για χρώμα
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το γαρνίρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  2. Κάντε πρώτα την κρέμα.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη.
  4. Όταν ζεσταθούν και πριν αρχίσουν να βράζουν ρίξτε το σιμιγδάλι και αρχίστε να ανακατεύετε.
  5. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και συνεχίστε να ανακατεύετε συνεχώς.
  6. Η κρέμα θα αρχίσει σύντομα να δένει οπότε συνεχίστε το ανακάτεμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  7. Μόλις η κρέμα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες ρίξτε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε.
  8. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  9. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό.
  10. Πάρτε ένα στρογγυλεμένο σφολιάτας και προσθέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από τη κρέμα.
  11. Βρέξτε τις άκρες της σφολιάτας και σφραγίστε τις.
  12. Πάρτε ένα ταψί και σκεπάστε το με αντικολλητικό χαρτί.
  13. Βουρτσίστε τα μπουγατσίνια με το το αυγό και ψήστε μέχρι να ροδίσουν.
  14. Αφήστε να κρυώσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/bougatsinia-small-greek-sweet-cream-pies/