Μίνι Ντόνατς
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερικάνικη
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Nτόνατς
  • ½ φλ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ¼ φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • ½ κ.γ. βανίλια
Για το Γλάσο
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κ.γ βανίλια
  • 1 κ.σ. γάλα
  • Λιωμένη σοκολάτα
Instructions/ Εκτέλεση
Για τα Ντόνατς
  1. Ανακατέψτε όλα τα στερεά συστατικά σε ένα μπολ.
  2. Χτυπήστε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα άλλο μπολ.
  3. Ενώστε και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Πάρτε ένα κορνέ, βάλτε το σε ένα ποτήρι για να στερεωθεί και ρίξτε το χυλό μέσα.
  5. Λαδώστε τη συσκευή για τα ντόνατς ή το ειδικό ταψάκι για τα ντόνατς.
  6. Αν έχετε συσκευή γεμίστε τις υποδοχές και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.
  7. Αν χρησιμοποιήσετε ταψάκι, γεμίστε τις θήκες με το κορνέ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 15 λεπτά.
Για το Γλάσο
  1. Φτιάξτε το γλάσο συνδυάζοντας όλα τα συστατικά.
  2. Ξεκινήστε με τη ζάχαρη άχνη.
  3. Προσθέστε τη βανίλια και τέλος ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε.
  4. Δοκιμάστε να προσθέσετε το γάλα σιγά-σιγά, έτσι ώστε να επιτευχθεί η τέλεια υφή για το γλάσο σας που πρέπει να είναι πολύ παχύρευστο.
  5. Με ένα πιρούνι βουτήξτε τα ντόνατς στο γλάσο.
  6. Μπορείτε επίσης να λιώσετε σοκολάτα, όπως έκανα εγώ και να βουτήξετε τα ντόνατς σ’αυτή.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από την Jenny Jones
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/mini-doughnuts/