Μίνι Ντόνατς
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερικάνικη
- ½ φλ. αλεύρι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.σ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο
- ¼ φλ. γάλα
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
- ½ κ.γ. βανίλια
- ½ φλ. ζάχαρη άχνη
- ¼ κ.γ βανίλια
- 1 κ.σ. γάλα
- Λιωμένη σοκολάτα
- Ανακατέψτε όλα τα στερεά συστατικά σε ένα μπολ.
- Χτυπήστε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα άλλο μπολ.
- Ενώστε και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Πάρτε ένα κορνέ, βάλτε το σε ένα ποτήρι για να στερεωθεί και ρίξτε το χυλό μέσα.
- Λαδώστε τη συσκευή για τα ντόνατς ή το ειδικό ταψάκι για τα ντόνατς.
- Αν έχετε συσκευή γεμίστε τις υποδοχές και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Αν χρησιμοποιήσετε ταψάκι, γεμίστε τις θήκες με το κορνέ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 15 λεπτά.
- Φτιάξτε το γλάσο συνδυάζοντας όλα τα συστατικά.
- Ξεκινήστε με τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέστε τη βανίλια και τέλος ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε.
- Δοκιμάστε να προσθέσετε το γάλα σιγά-σιγά, έτσι ώστε να επιτευχθεί η τέλεια υφή για το γλάσο σας που πρέπει να είναι πολύ παχύρευστο.
- Με ένα πιρούνι βουτήξτε τα ντόνατς στο γλάσο.
- Μπορείτε επίσης να λιώσετε σοκολάτα, όπως έκανα εγώ και να βουτήξετε τα ντόνατς σ’αυτή.
Συνταγή προσαρμογή από την Jenny Jones
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/mini-doughnuts/
3.2.1336