Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 21 κολοκυθοανθούς
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 3 κ.σ. γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.γ. δυόσμο
  • Μία πρέζα αλάτι και πιπέρι
Για το Χυλό
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • Νερό μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός σαν αυτόν που φτιάχνουμε τις κρέπες
  • Μια πρέζα αλάτι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πλύντε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και βγάλτε τους στήμονες.
  2. Ανακατέψτε τη φέτα, το γάλα και τα αρωματικά.
  3. Γεμίστε τους κολοκυθοανθούς και κλείστε τους προσεκτικά.
  4. Βάλτε τους στο ψυγείο για μισή ώρα.
  5. Φτιάξτε το χυλό ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
  6. Σε μία κατσαρόλα βάλτε ελαιόλαδο και ανοίξτε το μάτι στη μέγιστη θερμοκρασία.
  7. Βουτήξτε τους κολοκυθοανθούς στο χυλό, τινάξτε λίγο να στραγγίσουν.
  8. Ρίξτε τους στο καυτό λάδι και τηγανίστε για ένα δυο λεπτά μέχρι να γίνουν λίγο τραγανοί.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/stuffed-zucchini-blossoms/