Εύκολη και Γρήγορη Μανιταρόσουπα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 500 γρ. μανιτάρια (χρησιμοποίησα φρέσκα)
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 5 φλ. ζωμό λαχανικών
- ⅓ φλ. αλεύρι
- ¼ φλ. ξηρό λευκό κρασί
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1 πρέζα Ιταλικά βότανα (ή λίγη ρίγανη, λίγο βασιλικό και λίγη ματζουράνα όλα ξερά)
- 1 πρέζα Herbes de Provence
- 1 πακέτο Pillsbury σκορδόψωμο (μπορείτε να κάνετε το δικό σας, εγώ δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου)
- Τυρί έμενταλ για πάνω από το σκορδόψωμο
- Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
- Ρίξτε τη μαργαρίνη και τα πράσα.
- Σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα μανιτάρια.
- Σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Ρίξτε το κρασί και σοτάρετε μέχρι το μεγαλύτερο μέρος των υγρών απορροφηθούν. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για μερικά λεπτά.
- Ρίξτε το ζωμό, όλα τα βότανα και συνεχίστε να ανακατεύετε για ένα λεπτό.
- Μειώστε τη θερμόκρασία στο μέσο και αφήστε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ψήστε το Pillsbury ψωμί, σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Λίγο πριν το τέλος βάλτε τριμμένο έμενταλ πάνω και αφήστε το να λιώσει.
- Έκοψα το σκορδόψωμο σε κυκλικά κομμάτια λίγο πριν το βάλω στο φούρνο, έτσι ώστε να ταιριάζει με τα μπολ της σούπας.
- Σερβίρετε σε μπολ βάζοντας μια φέτα σκορδόψωμο και έμενταλ στην κορυφή.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/quick-meals-part-1-mushroom-soup/
3.2.2124