Μπουτάκια Κοτόπουλου με Μπαλσάμικο και Σόγια
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ασιατική
- 12 μπουτάκια κοτόπουλου
- ½ φλ. ξύδι μπαλσάμικο
- ½ φλ. μέλι
- ½ φλ. καστανή ζάχαρη (χρησιμοποίησα Ντεμεράρα)
- ¼ φλ. σάλτσα σόγιας
- ¼ κ.γ. σκόνη τζίντζερ ή 1 cm φρέσκο τριμμένο
- ¼ κ.γ. καρύκευμα πουλερικών
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα
- Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα πυρέξ.
- Ρίξτε τη μαρινάδα και αφήστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Ανάψτε το γκριλ.
- Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Ψήστε έως ότου παίρνουν ένα σκούρο καφέ χρώμα και τα υγρά τους βγαίνουν καθαρά.
- Εν τω μεταξύ, βάλτε τις σκελίδες σκόρδο στο μπλέντερ μαζί με τη μαρινάδα και χτυπήστε καλά.
- Βάλτε τη σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.
- Αν δεν έχει πήξει η σάλτσα, απλά προσθέστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
- Τη ρίχνουμε πάνω από τα κοτόπουλα.
- Συνοδέψτε με basmati ρύζι.
Συνταγή προσαρμογή από τη Giada de Laurentis
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/quick-meals-part-3-balsamic-chicken-drumettes/
3.3.3070