Μπουτάκια Κοτόπουλου με Μπαλσάμικο και Σόγια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ασιατική
Ingredients/ Συστατικά
  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου
  • ½ φλ. ξύδι μπαλσάμικο
  • ½ φλ. μέλι
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη (χρησιμοποίησα Ντεμεράρα)
  • ¼ φλ. σάλτσα σόγιας
  • ¼ κ.γ. σκόνη τζίντζερ ή 1 cm φρέσκο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. καρύκευμα πουλερικών
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
  2. Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα πυρέξ.
  3. Ρίξτε τη μαρινάδα και αφήστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον δύο ώρες.
  4. Ανάψτε το γκριλ.
  5. Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  6. Ψήστε έως ότου παίρνουν ένα σκούρο καφέ χρώμα και τα υγρά τους βγαίνουν καθαρά.
  7. Εν τω μεταξύ, βάλτε τις σκελίδες σκόρδο στο μπλέντερ μαζί με τη μαρινάδα και χτυπήστε καλά.
  8. Βάλτε τη σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.
  9. Αν δεν έχει πήξει η σάλτσα, απλά προσθέστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  10. Τη ρίχνουμε πάνω από τα κοτόπουλα.
  11. Συνοδέψτε με basmati ρύζι.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τη Giada de Laurentis
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/quick-meals-part-3-balsamic-chicken-drumettes/