Η Μάνα του Αλί με Σοκολάτα
 
 
Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο γλυκάκι που οι καταβολές του μάλλον προέρχονται από την Αίγυπτο.
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Ingredients/ Συστατικά
  • 6 μπαγιάτικες αραβικές πίτες κομμένες σε κομμάτια
  • ½ φλ. φυστίκια (χρησιμοποιήσα καρύδια, πέκανς, φουντούκια και αμύγδαλα)
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 1 χούφτα ολόκληρα αμύγδαλα
  • 1 χούφτα φυστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. σοκολάτα, τριμμένη
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • ½ κ.γ. κανέλλα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Ζεστάνετε τα γάλατα μαζί με την κανέλλα έτσι ώστε να είναι καυτά αλλά να μην κοχλάσουν.
  2. Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος στρώστε τα μισά κομμάτια από τις αραβικές πίτες σε έαν στρώμα που να καλύπτει τον πάτο.
  3. Ρίξτε το μισό φλ. των κομμένων φυστικιών, τις σταφίδες, τα ολόκληρα αμύγδαλα και τη σοκολάτα.
  4. Από πάνω βάλτε τις υπόλοιπες αραβικές πίτες.
  5. Ρίξτε τα γάλατα και σκορπίστε τα φυστίκια Αιγίνης.
  6. Αφήστε το για 15 με 20 λεπτά να απορροφήσουν οι πίτες τα γάλατα.
  7. Εν τω μεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  8. Βάλτε το σκεύος στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου σας και ψήστε για 20 με 30 λεπτά.
  9. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε το 5 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/umm-ali-with-chocolate/