Η Μάνα του Αλί με Σοκολάτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
- 6 μπαγιάτικες αραβικές πίτες κομμένες σε κομμάτια
- ½ φλ. φυστίκια (χρησιμοποιήσα καρύδια, πέκανς, φουντούκια και αμύγδαλα)
- 1 χούφτα σταφίδες
- 1 χούφτα ολόκληρα αμύγδαλα
- 1 χούφτα φυστίκια Αιγίνης
- 100 γρ. σοκολάτα, τριμμένη
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- ½ κ.γ. κανέλλα
- Ζεστάνετε τα γάλατα μαζί με την κανέλλα έτσι ώστε να είναι καυτά αλλά να μην κοχλάσουν.
- Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος στρώστε τα μισά κομμάτια από τις αραβικές πίτες σε έαν στρώμα που να καλύπτει τον πάτο.
- Ρίξτε το μισό φλ. των κομμένων φυστικιών, τις σταφίδες, τα ολόκληρα αμύγδαλα και τη σοκολάτα.
- Από πάνω βάλτε τις υπόλοιπες αραβικές πίτες.
- Ρίξτε τα γάλατα και σκορπίστε τα φυστίκια Αιγίνης.
- Αφήστε το για 15 με 20 λεπτά να απορροφήσουν οι πίτες τα γάλατα.
- Εν τω μεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
- Βάλτε το σκεύος στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου σας και ψήστε για 20 με 30 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε το 5 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/umm-ali-with-chocolate/
3.2.2124