Λαχανικά Stir-fry με Kecap Manis
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ινδονησιακή
- 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κύβους 3cm (υπάρχει έτοιμη κομμένη άψητη στα σούπερ μάρκετ)
- ⅓ φλ. kecap manis (γλυκιά σάλτσα σόγιας, υπάρχει στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, αν δεν βρείτε βάλτε σάλτσα σόγιας με 2 κ.σ. καφέ ζάχαρη)
- 2 κ.σ. σάλτσα στρειδιών
- ½ κ.γ. πράσινο και ροζ πιπέρι
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση κατά μήκος και μετά κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους 2cm
- Βάλτε την κολοκύθα σε ένα γυάλινο μπολ στο φόύρνο μικροκυμάτων με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
- Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και κάντε πάνω στη μεμβράνη μικρές τρύπες με ένα πιρούνι για να φεύγει ο ατμός.
- Βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων στην ψηλή θερμοκρασία, για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Καλό είναι στα 5 λεπτά να ελέγξουμε γαι να είμαστε σίγουροι.
- Σουρώστε.
- Ανακατέψτε τη σάλτσα kecap manis, τη σάλτσα στρειδιών και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
- Βάλτε σε δυνατή φωτιά να ζεσταίνεται ένα γουόκ ή ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας του σησαμέλαιο.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σωτάρετε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι.
- Προσθέστε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα.
- Σωτάρετε για 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε την κολοκύθα.
- Σωτάρετε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε τις σάλτσες.
- Συνεχίστε το σωτάρισμα για 1 ως 2 λεπτά ή μέχρι όλα να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία.
Προσαρμογή από το Taste.com.au
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pumpkin-and-zucchini-kecap-manis-stir-fry/
3.2.2124