Κρέπες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Γαλλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κοσκινήστε το αλεύρι.
  2. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά τα οποία θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε.
  3. Αφήστε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  4. Αν είναι αραιό προσθέστε λίγο αλεύρι.
  5. Αν είναι πολύ παχύρευστο προσθέστε λίγο γάλα.
  6. Ψήστε τις κρέπες είτε στην ειδική συσκευή για κρέπες ή αλείφοντας με βούτυρο ένα μικρό τηγάνι και προσθέτοντας λίγο από το μίγμα ίσα που να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τη Βέφα Αλεξιάδου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/crepes/