Μαροκινό Κοτόπουλο
 
 
Chicken Tagine Moroccain Recipe Type : Main Course Cuisine: Morocco Author: Katerina
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μαροκινή
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, και πέτσα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το δέρμα και το κόκκαλο, σίγουρα η γεύση θα είναι περισσότερη)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα ελληνικό σαφράν
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες στο χυμό τους
  • ¼ φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ⅓ φλ. σταφίδες
  • 10 δαμάσκηνα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το κοτόπουλο στήθος μόνο μέχρι τα κρεμμύδια να γίνει διαφανή.
  2. Σε πήλινο σκεύος (όπως και το μαροκινό ταζίν) τοποθετήστε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.
  3. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα υπόλοιπα συστατικά.
  4. Σκεπάζουμε και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 45 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι ή κους-κους.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-tagine-moroccain/