Σαλάτα με Ψητά Λαχανάκια Βρυξελλών και Γλυκά Μανιτάρια
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Serves: 3
Ingredients/ Συστατικά
  • 12 σπαράγγια
  • 700 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
Για τα Λαχανάκια Βρυξελλών
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. βότανα Προβηγγείας
  • 3 με 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα Σπαράγγια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
  • 3 με 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα μανιτάρια
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 10 σταγόνες υγρή στέβια
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Ξεπλύντε τα λαχανικά.
  2. Κόψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών στη μέση κατά μήκος.
  3. Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C.
Για τα Λαχανάκια Βρυξελλών
  1. Αλείψτε τα με το λάδι και ρίξτε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Για τα Σπαράγγια
  1. Αλείψτε τα με το λάδι και ρίξτε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  2. Βάλτε τα λαχανάκια και τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε έως ότου μαλακώσουν εσωτερικά και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα εξωτερικά.
Για τα Μανιτάρια
  1. Σε ένα τηγάνι βάλτε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  2. Σε μέτρια φωτιά αφήστε να σωταριστούν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους περίπου 5 λεπτά.
  3. Ρίξτε το ξύδι και τη στέβια.
  4. Ψήστε μέχρι να τα απορροφήσουν τα μανιτάρια.
Σε ένα πιάτο σερβίρετέ τα όσο είναι ζεστά!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/roasted-brussels-sprouts-and-sweet-mushrooms-salad/