Σοκολατένιοι Κουραμπιέδες
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
- 200 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και τριμμένα
- 260 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. κακάο σε σκόνη
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. κακάο σε σκόνη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C.
- Βάζουμε όλα τα συστατικά στον μπολ του μίξερ και αναμειγνύουμε έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα σε πάχος 1 με 1,5 cm και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για μισή ώρα.
- Τη βγάζουμε από το ψυγείο και με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ κάνουμε διάφορα σχήματα.
- Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα το οποίο όμως να μπορεί να απλωθεί.
- Αν το μίγμα είναι πολύ παχύρευστο, ρίξτε ½ κ.γ. γάλακτος για να αραιώσει λίγο, ώστε να μπορεί να απλωθεί στους κουραμπιέδες.
Συνταγή από το Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-kourabiedes/
3.1.09