Τάρτα Σοκολάτας με Μαρόν Γλασέ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Βάση
  • 1 πακέτο 220 gr. digestives
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • Περίπου 10 μαρόν γλασέ, κομμένα στα τέσσερα
Για την Κρέμα Σοκολάτας
  • 350 γρ. σοκολάτα 55% έως 60% σε κακάο, κομμένη σε κομμάτια
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. κρέμα, σαντιγί χτυπημένη σαν γιαούρτι
Για τη διακόσμηση
  • 1 κουτί 220 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σαν σαντιγί
  • Περίπου 2 κ.σ. λευκή ζάχαρη
  • 100 γρ. σκούρα σοκολάτα, λιωμένη για διακόσμηση
Instructions/ Εκτέλεση
Για την Βάση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
  2. Στο blender θρυμματίστε τα digestives.
  3. Ρίξτε τα σε ένα μπολ.
  4. Προσθέστε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν.
  5. Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί 24 cm με αφαιρούμενες πλευρές.
  6. Αδειάστε τα digestives στο ταψί και πιέστε τα για να σχηματίσουν τη βάση.
  7. Δεν πιέζουμε έντονα ή αλλιώς η βάση θα γίνει πολύ σκληρή και δεν θα κόβεται εύκολα.
  8. Ψήστε για 10 λεπτά.
  9. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
Για την κρέμα σοκολάτας
  1. Βάλτε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα γυάλινο μπολ.
  2. Βράστε τα 300 γρ. της κρέμας και ρίξτε τη στη σοκολάτα.
  3. Με μία σπάτουλα ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθεί πλήρως με την κρέμα γάλακτος.
  4. Την αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 ° C ως 38 ° C, ρίχνουμε τα 150 γρ. της κρέμας γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σαν γιαούρτι και ενσωματώνουμε.
Για τη Διακόσμηση
  1. Χτυπάμε την κρέμα, έως ότου γίνει σαντιγύ.
Συναρμολόγηση
  1. Σκορπάμε τα μαρόν γλασέ πάνω από τη βάση.
  2. Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τα μαρον και ισιώνουμε με τη σπάτουλα.
  3. Βάζουμε από πάνω την κρέμα σαντιγύ.
  4. Βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Πάρτε έναν πλάστη και καλύψτε τον με χαρτί ψησίματος.
  6. Λιώστε τη σοκολάτα και με ένα μικρό κουτάλι κάντε αφηρημένες γραμμές πάνω στο χαρτί ψησίματος ακολουθώντας την καμπυλότητα του πλάστη.
  7. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και να γίνει σκληρή.
  8. Λίγο πριν τη σερβίρετε ρίξτε τη ζάχαρη από πάνω και με τον πυρσό κάψτε τη.
  9. Στη συνέχεια διακοσμήσετε με τα σχέδια σοκολάτας.
Αν δεν έχετε πυρσό μπορείτε όσο χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ να προσθέσετε 1 ή 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέσα στην κρέμα γάλακτος για να είναι γλυκιά.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή για την κρέμα σοκολάτας του Στέλιου Παρλιάρου.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-tart-with-marrons-glacers/