Σπετσοφάι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λουκάνικα περίπου 30 cm. το κάθε ένα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 2 πιπεριές μία πορτοκαλί και μία κίτρινη, κομμένες σε ροδέλες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε τύπο πιπεριάς σας αρέσει)
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • ½ φλ. κόκκινο γλυκό κρασί, χρησιμοποίησα Μαυροδάφνη
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ζάχαρη 1 κ.γ.
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 2 φύλλα δάφνης
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε μεσαία/ψηλή φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις πιπεριες, τη ντομάτα και το πράσο και σωτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  3. Κατόπιν προσθέστε το σκόρδο και το λουκάνικο.
  4. Σωτάρετε μέχρι το λουκάνικο από κόκκινο να γίνει καφέ.
  5. Ρίξτε το κρασί και αφήστε να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
  6. Ρίξει το χυμό ντομάτας και όλα τα μπαχαρικά και βότανα.
  7. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και αφήστε το να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου.
  8. Κατεβάστε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/spetsofae/