Τηγανίτες Κολοκυθιού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 + 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 260 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κολοκύθια
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πάρτε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη.
  2. Αν θέλετε τα στραγγίζετε ή τα αφήνετε όπως είναι.
  3. Στην περίπτωση που τα στραγγίσετε πιθανόν να μην χρειαστούν τα 50 γρ. αλεύρι.
  4. Εάν δεν τα στραγγίσετε, τότε μάλλον θα χρειαστείτε το έξτρα αλεύρι.
  5. Σε ένα μπολ βάλτε τα πάντα εκτός από τα 50 γρ. από το αλεύρι και αναμείξτε μέχρι να ενσωματωθούν τα συστατικά.
  6. Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό τόσο ώστε να πέφτει αργά από το κουτάλι.
  7. Εάν δεν είναι έτσι, τότε μπορείτε να προσθέσετε το 50 gr. αλεύρι και να αναμείξετε.
  8. Το μείγμα μπορεί χρειαστεί είτε και τα 50 γρ. από το αλεύρι είτε λιγότερο.
  9. Προσθέστε το σιγά-σιγά, μέχρι να έχετε το παχύρευστο μείγμα που χρειαζόμαστε.
  10. Πάρτε ένα βαθύ τηγάνι και ρίξτε το ελαιόλαδο.
  11. Βάλτε το στη φωτιά σε ψηλή θερμοκρασία και όταν το λάδι ζεσταθεί, με ένα κουτάλι ρίξτε κουταλιές από το μείγμα περίπου 1 εκ. μακριά το ένα από το άλλο.
  12. Αφήστε τα να ροδοκοκκινήσουν από τη μία πλευρά και μετά γυρίστε τα από την άλλη.
  13. Βγάλτε τα όταν θα έχουν αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  14. Στη δεύτερη δόση χαμηλώστε τη φωτιά κατά ένα ή δύο βαθμούς και συμπληρώστε με ελαιόλαδο.
  15. Κάθε φορά που βάζετε καινούρια δόση πρέπει να γεμίσετε ξανά με ελαιόλαδο, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό για τις τηγανίτες.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/zucchini-fritters/