Ψαρονέφρι αλ Μαρσάλα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 700 γρ. ψαρονέφρι
- Φρυγανιά για το πανάρισμα
- 250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. κρασί Μαρσάλα ή Μαυροδάφνη
- ⅓ φλ. ξηρό σέρι
- ¼ φλ. Κρέμα γάλακτος light ή πλήρη (ό, τι έχετε να χρησιμοποιήσετε)
- Μία πρέζα αλάτι, ρίγανη, και ξερό βασιλικό
- 1 κ.σ. κορνφλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ. κρύο νερό
- Κόψτε το φιλέτο σε φέτες πάχους 2 εκ.
- Πανάρετε με τη φρυγανιά.
- Σε ένα τηγάνι ρίξτε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα σοτάρετε και από τις δύο πλευρές.
- Βγάλτε από τη φωτιά όταν πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε καμμιά δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε τα μανιτάρια.
- Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και ρίξτε το κρασί Marsala και το σέρι.
- Προσθέστε τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ντεγλασάρετε το τηγάνι σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
- Όταν αρχίζει βράζει χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά.
- Προσθέστε το κρέας και αφήστε να βράσει για άλλα 10 λεπτά μέχρι το κρέας να ψηθεί εντελώς.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 έως 10 λεπτά.
- Αν η σάλτσα είναι υδαρής βγάλτε το κρέας προσθέστε το κορν φλάουερ και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Μπορείτε να το σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι ή πατάτες πουρέ. Απολαύστε!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pork-tenderloin-al-marsala/
3.3.3070