Ψαρονέφρι αλ Μαρσάλα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. ψαρονέφρι
  • Φρυγανιά για το πανάρισμα
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κρασί Μαρσάλα ή Μαυροδάφνη
  • ⅓ φλ. ξηρό σέρι
  • ¼ φλ. Κρέμα γάλακτος light ή πλήρη (ό, τι έχετε να χρησιμοποιήσετε)
  • Μία πρέζα αλάτι, ρίγανη, και ξερό βασιλικό
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ. κρύο νερό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόψτε το φιλέτο σε φέτες πάχους 2 εκ.
  2. Πανάρετε με τη φρυγανιά.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίξτε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα σοτάρετε και από τις δύο πλευρές.
  4. Βγάλτε από τη φωτιά όταν πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε καμμιά δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε τα μανιτάρια.
  6. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και ρίξτε το κρασί Marsala και το σέρι.
  7. Προσθέστε τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ντεγλασάρετε το τηγάνι σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  8. Όταν αρχίζει βράζει χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά.
  9. Προσθέστε το κρέας και αφήστε να βράσει για άλλα 10 λεπτά μέχρι το κρέας να ψηθεί εντελώς.
  10. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 έως 10 λεπτά.
  11. Αν η σάλτσα είναι υδαρής βγάλτε το κρέας προσθέστε το κορν φλάουερ και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  12. Μπορείτε να το σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι ή πατάτες πουρέ. Απολαύστε!
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/pork-tenderloin-al-marsala/