Κέικ Λεμονιού μόνο με Κρόκους Αυγών
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 6 κ.σ. μαργαρίνη
  • ⅔ φλ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1¼ φλ. αλεύρι
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ⅛ κ.γ. αλάτι
  • ⅓ φλ. γάλα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
  2. Στο μίξερ χτυπείστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Με το χτύπημα του μίξερ τα υλικά θα πάνε και θα καθήσουν γύρω από το φτερό και στα τοιχώματα του κάδου.
  4. Αφήστε τα όπως είναι και προσθέστε τους κρόκους στη μέση.
  5. Χτυπείστε ελαφρά τους κρόκους των αυγών μέχρι να πάρουν ένα απαλό λεμονί χρώμα.
  6. Με μια σπάτουλα φέρτε το μίγμα της μαργαρίνης και της ζάχαρης από τις πλευρές του μίξερ στο κέντρο και αρχίστε την ανάμειξη και πάλι έτσι ώστε να ενσωματωθεί με τους κρόκους των αυγών.
  7. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα άλλο μπολ.
  8. Σιγά-σιγά, αρχίστε να ρίχνετε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα των αυγών, εναλλάξ με το γάλα.
  9. Χτυπείστε.
  10. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ελαφρά.
  11. Βουτυρώστε και αλευρώστε μία φόρμα με μήκος 25 cm.
  12. Ρίξτε το μίγμα του κέικ.
  13. Ψήστε για 40-45 λεπτά.
  14. Εμένα μου πήρε 40 λεπτά. Μπορείτε πάντα να ελέγξετε με το μαχαίρι.
  15. Βγάλτε το από το φούρνο.
  16. Αφήστε το να μείνει για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε το από τη φόρμα.
  17. Σερβίρουμε όπως είναι ή με μια κουταλιά του παγωτό βανίλια ή με κρέμα ανγλαίζ ή όπως είναι.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή από το site Italian Dessert Recipes
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/lemon-cake-with-egg-yolks/