Κοτόπουλο με Ανανά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Κινέζικη
Ingredients/ Συστατικά
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • Μερικές κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ⅓ φλ. αραβοσιτέλαιο για το μαγείρεμα του κοτόπουλου
  • 250 γρ. ανανά κομμένο σε κομματάκια
  • ½ φλ. χυμό του ανανά
Για τη Σάλτσα
  • 4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, julienned
  • 1 κόκκινη πιπεριά, julienned
  • 1 ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 300 ml ζωμό κότας
  • 400 ml πορτοκάλι χυμό
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. ξίδι από ρύζι ή ξίδι μηλίτη
  • 4 κ.γ. ζάχαρη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
  2. Πάρτε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι και το κοτόπουλο και αναμείξτε έτσι ώστε το κοτόπουλο να σκεπαστεί με ένα λεπτό στρώμα αλευριού.
  3. Σε ένα γουόκ ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, αλλά να μην καπνίσει και τηγανίζετε ελαφρώς το κοτόπουλο σε δόσεις.
  4. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και βάλτε το κοτόπουλο στην άκρη.
Για τη σάλτσα
  1. Είτε στο ίδιο γουόκ ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα, όπως έκανα εγώ, προσθέστε τις 4 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και την πιπεριά και σωτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
  3. Ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ και δυναμώστε τη φωτιά.
  4. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη ζάχαρη.
  5. Ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο.
  6. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά.
  7. Προσθέστε τα κομμάτια ανανά.
  8. Στο χυμό ανανά διαλύστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ και προσθέστε το στην κατσαρόλα, για να κάνετε τη σάλτσα πιο παχύρευστη. Αν η σάλτσα σας είναι ήδη παχύρευστη απλά προσθέστε το χυμό ανανά και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  9. Μπορείτε να το σερβίρετε πάνω από νούντλς ρυζιού.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή από το blog Baking Diary!
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-with-pineapple/