Κρουασάν Μήλου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερική
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 Μήλα (χρησιμοποίησα ό, τι είχα στο σπίτι, η Ree χρησιμοποιεί Granny Smith)
  • 2 κουτιά ζύμη για κρουασάν της Pillsbury
  • 170 γρ. μαργαρίνη
  • 280 ml ζάχαρη
  • 170 ml sprite
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • Κανέλα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
  2. Καθαρίστε και αφαιρέστε τον πυρήνα από τα μήλα και κόψτε τα στα 4.
  3. Τυλίξτε κάθε κομμάτι μήλου σε μία ζύμη για κρουασάν.
  4. Τοποθετήστε τα ρολά σε ένα τετράγωνο πυρέξ 20cmX30cm.
  5. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τη ζάχαρη.
  6. Ανακατέψτε ελάχιστα.
  7. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε ξανά.
  8. Χύστε το μίγμα πάνω από τα κρουασάν.
  9. Χύστε τη sprite γύρω από τις άκρες του πυρέξ.
  10. Ρίξτε λίγη κανέλλα.
  11. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  12. Εγώ τα σέρβιρα με μία μπάλα παγωτό βανίλια στην κορυφή.
Notes/ Σημειώσεις
Προσαρμογή από την Pioneer Woman
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/apple-dumplings/