Φακές
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 φλ. φακές
  • 3 φλ. νερό
  • ½ φλ. ντομάτα πουρέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. balsamico
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Αυτή τη σούπα την κάνω στη χύτρα ώστε να εξοικονομώ χρόνο, ιδιαίτερα τις καθημερινές, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κανονική κατσαρόλα.
  2. Απλά θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο στο μαγείρεμα.
  3. Βάλτε τη χύτρα, σε μέτρια/υψηλή θερμότητα και χύστε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  4. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις φακές, αφού τις έχετε πλύνει καλά.
  5. Σοτάρετε για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τα πάντα, εκτός από το αλάτι και το ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  6. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλή και όταν αρχίσει να βράζει, κλείστε το καπάκι της χύτρας και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  7. Από τη στιγμή που θα μειώσετε τη θερμοκρασία στo χαμηλό θα τις αφήσετε να βράσουν για περίπου μία ώρα.
  8. Βγάλτε τη χύτρα από τη φωτιά και ανοίξτε το καπάκι, αφού σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ατμός μέσα στη χύτρα.
  9. Βάλτε τη χύτρα πάλι στην εστία και αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια/υψηλή.
  10. Προσθέστε το αλάτι και το ελαιόλαδο και βράστε για τρία λεπτά.
  11. Σερβίρετε με ψωμί και φέτα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/lentil-soup-fakes-soupa/