Χαλβάς με Ταχίνι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 300 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. μέλι
  • 1 βανιλλίνη ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅓ φλ. αμύγδαλα, καθαρισμένα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Ρίξτε το ταχίνι στο μπολ του μίξερ σας και βάλτε το κάπα.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
  3. Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο για περίπου πέντε λεπτά.
  4. Να είστε προσεκτικοί και να μην αφήσετε το φούρνο χωρίς παρακολούθηση, επειδή καίγονται πολύ εύκολα.
  5. Βγάλτε τα από το φούρνο και βάλτε τα στην άκρη.
  6. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
  7. Όταν αρχίσει να βράζει, βγάλτε τη αμέσως από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι.
  8. Ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  9. Βάλτε μπρος το μίξερ στη δεύτερη ταχύτητα και αρχίστε να ρίχνετε σιγά-σιγά την καραμελοποιημένη ζάχαρη.
  10. Θα δείτε ότι, όπως εσείς ρίχνετε την καραμέλα, το ταχίνι αρχίζει να σφίγγει και να συγκεντρώνεται γύρω από το κάπα. Χτυπήστε για ένα λεπτό, και είναι έτοιμος.
  11. Βάλτε σε μπολ ή σε ένα καλούπι για να πάρει τη φόρμα του και αφήστε το να κρυώσει για περίπου δύο ώρες.
  12. Σερβίρετε με κανέλα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή της Νεκταρίας Ζ. Πανταζοπούλου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/home-made-halva-with-tahini/