Κουλουράκια Πασχαλινά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κουλουράκια
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανιλλίνες
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε τη ζάχαρη στο μπλέντερ για να την κάνετε άχνη.
  2. Στο μπωλ του μίξερ προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε έως ότου ασπρίσει.
  3. Προσθέστε το αυγό, τις βανιλλίνες και το λεμόνι και συνεχίστε το χτύπημα.
  4. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή, αλλά πλάθεται εύκολα.
  6. Στρώστε ένα ταψί με ένα χαρτί ψησίματος και βάλτε τα κουλουράκια.
  7. Αλείψτε με μια ελαφρώς χτυπημένο αυγό (προαιρετικά).
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο 180° C για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή της Νεκταρίας Πανταζοπούλου
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/easter-sweet-bread-and-easter-cookies-tsoureki-and-koulourakia/