Μάφινς με Σπανάκι και Κατσικίσιο Τυρί
Author/ Συγγραφέας: Kατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 25 γρ. μαργαρίνη
- 300 γρ. γάλα
- 150 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1⅔ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 70 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό
- 160 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 50 γρ. τυρί φέτα
- 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. αλάτι και πιπέρι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε φέτες
- 3 κ.σ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 ντοματίνια
- Προθερμένετε το φούρνο στους 175° C.
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε το κρεμμύδι, το κρεμμυδάκι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σπανάκι και σωτάρετε για μερικά λεπτά.
- Προσθέστε τον άνηθο και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό.
- Ρίξτε το γάλα, προσθέστε τη μαργαρίνη και ανακατέψτε μέχρι η μαργαρίνη να λιώσει και το γάλα να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
- Βγάλτε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίστε όλα τα στεγνά συστατικά.
- Προσθέστε το μπέικον.
- Προσθέστε την παρμεζάνα, το αυγό και το σπανάκι και ανακατέψτε.
- Τρίψτε το τυρί με τα χέρια και ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί στο μίγμα.
- Λαδώστε ένα ταψί για 8 μάφινς και γεμίστε τις με το μείγμα.
- Τρυπήστε αρκετές φορές τα τοματίνια και τοποθετήστε ένα στην κορυφή κάθε μάφιν.
- Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρις ότου τα μάφινς να έχουν πάρει όγκο και να έχουν ψηθεί.
- Βγάλτε από το φούρνο και σερβίρετέ τα ζεστά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/spinach-and-goat-cheese-muffins/
3.2.1336