Ψωμάκια Πρέτσελ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ψωμί
Ingredients/ Συστατικά
  • 1¾ φλ. χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • ¼ φλ. νιφάδες γάλατος
  • 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
Για το Μπάνιο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • ¼ φλ. μαγειρική σόδα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και ανακατέψτε με το γάντζο.
  2. Καταλαβαίνετε ότι είναι έτοιμο όταν μια αρκετά μαλακή ζύμη έχει συγκεντρωθεί γύρω από το γάντζο και είναι κάπως κολλώδης στο κάτω μέρος.
  3. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 60 έως 90 λεπτά.
  4. Ζυμώστε απαλά τη ζύμη για να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 8 κομμάτια.
  5. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  6. Σχηματίστε κορμούς με μήκος 30 cm.
  7. Με αυτούς τους κορμούς φτιάξτε τα πρέτσελς όπως στις φωτογραφίες.
  8. Πάρτε ένα ταψί και σκεπάστε με χαρτί ψησίματος.
  9. Τοποθετήστε τα ρολά σε αυτό και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
  10. Προθερμάνετε το φούρνο να 200° C.
  11. Πάρτε μία ρηχή κατσαρόλα και βάλτε όλα τα υλικά για το μπάνιο μέσα.
  12. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού.
  13. Ρίξτε τα ρολά σε δόσεις ανά δύο κάθε φορά.
  14. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
  15. Βγάλτε τα και τοποθετήστε τα στο χαρτί ψησίματος.
  16. Πασπαλίστε με χοντρό αλάτι.
  17. Ψήστε για 20 έως 24 λεπτά ή μέχρι που πάρουν ένα βαθύ χρυσό καφέ χρώμα.
  18. Αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/pretzel-rolls/