Κοτόπουλο Κλέφτικο
 
 
Μ'αυτό τον τρόπο το κοτόπουλο γίνεται απίστευτα ζουμερό!
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 3
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 μισά στήθη κοτόπουλου
  • 70 γρ. τυρί φέτα ανά μισό στήθος, χρησιμοποίησα 210 γρ. συνολικά
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
  • 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • Ένα μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
  • ¼ φλ. γλυκό κρασί ανά μισό στήθος, χρησιμοποίησα γλυκό κρασί Σάμου, αλλά κάθε γλυκό κρασί είναι μια χαρά, ¾ φλιτζανιού συνολικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ανά πακέτο
  • ½ κουταλάκι ξερή ρίγανη ανά στήθος
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμένετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Κόψτε τρία κομμάτια χαρτί ψησίματος αρκετά μεγάλα ώστε να χωράει το καθένα από μισό στήθος με τα λαχανικά του και τα υγρά του και να μπορείτε να το κλείσετε σαν πουγκί.
  3. Πάρτε ένα στήθος και βάλτε το στο χαρτί.
  4. Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα στήθη.
  5. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.
  6. Προσθέστε τα 70 γρ. τυρί φέτα πάνω από κάθε ένα από αυτά.
  7. Μοιράστε τα λαχανικά εξίσου ανάμεσα στα τρία πουγκιά ξεκινώντας με την ντομάτα, μετά από προσθέστε την πιπεριά, στη συνέχεια το κρεμμύδι και στο τέλος το μαϊντανό.
  8. Ρίξτε τη ζάχαρη εξίσου στα τρία επίσης.
  9. Πριν ρίξετε το κρασί και το λάδι, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρυμωγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.
  10. Ρίξτε το κρασί και το λάδι και κλείστε τα με το σκοινάκι.
  11. Ψεκάστε τα πουγκιά με νερό και ψήστε στο χαμηλότερο επίπεδο του φούρνου σας για μια ώρα.
  12. Βγάλτε από το φούρνο.
  13. Ανοίξτε τα πουγκιά και τοποθετήστε τα κάτω από το γκριλ στη μεσαία θέση του φούρνου σας στους 225° C για περίπου 10 λεπτά.
  14. Προσέξτε, μην αφήσετε το φούρνο χωρίς παρακολούθηση, γιατί το γκριλ έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία και μπορεί να κάψει το φαγητό.
  15. Βγάλτε από το φούρνο και στραγγίξτε το ζουμάκι σε ένα κατσαρολάκι.
  16. Βράστε για πέντε λεπτά και αν θέλετε να πήξετε τη σαλτσούλα προσθέστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό και ανακατέψτε.
  17. Σερβίρετε σε πιατέλα έχοντας περιχύσει με τη σάλτσα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-kleftiko/