Κρητικός Ντάκος
 
 
'Ολοι γνωρίζουμε και αγαπάμε αυτό το πιάτο της Κρητικής κουζίνας! Το έχουμε κάνει και μεις δικό μας!
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα, Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κριθαροκουλούρα
  • 1 ντομάτα
  • 60 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 πρέζα ρίγανη και αλάτι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάζετε την κριθαροκουλούρα κάτω από τη βρύση για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να μαλακώσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βυθίστε την ντομάτα και αφήστε να βράσει για 1 λεπτό.
  3. Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τη σε κύβους.
  4. Βάλτε την κριθαροκουλούρα σε ένα πιάτο και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  5. Προσθέστε τους κύβους ντομάτας, το αλάτι και πάνω από αυτά προσθέστε την τριμμένη φέτα.
  6. Ρίξτε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/cretan-dakos/