Κρητικός Ντάκος
'Ολοι γνωρίζουμε και αγαπάμε αυτό το πιάτο της Κρητικής κουζίνας! Το έχουμε κάνει και μεις δικό μας!
Author/ Συγγραφέας:
Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου:
Σαλάτα, Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα:
Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
1 κριθαροκουλούρα
1 ντομάτα
60 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 πρέζα ρίγανη και αλάτι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
Βάζετε την κριθαροκουλούρα κάτω από τη βρύση για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να μαλακώσει.
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βυθίστε την ντομάτα και αφήστε να βράσει για 1 λεπτό.
Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τη σε κύβους.
Βάλτε την κριθαροκουλούρα σε ένα πιάτο και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Προσθέστε τους κύβους ντομάτας, το αλάτι και πάνω από αυτά προσθέστε την τριμμένη φέτα.
Ρίξτε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Recipe by
Culinary Flavors
at https://www.culinaryflavors.gr/cretan-dakos/
3.2.1336