Κέικ Καρότου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. τριμμένο καρότο
  • 60 γρ. σταφίδες
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Για το γλάσο
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1½ κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C.
  2. Λαδώνετε τη βάση και τις πλευρές ενός ταψιού φόρμας με μήκος 18 cm και τις σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Ρίξτε τη ζάχαρη και το λάδι στο μπολ του μίξερ και προσθέστε τα αυγά.
  4. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ρίξτε μέσα το τριμμένο καρότο, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και τα μπαχαρικά και κοσκινίστε τα στο μπολ.
  7. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  8. Το μείγμα θα είναι αρκετά υδαρές.
  9. Αδειάστε το μίγμα στην φόρμα και ψήστε για 45-50 λεπτά.
  10. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά και βγάλτε το από το ταψί.
  11. Χτυπήστε μαζί τα συστατικά για το γαρνίρισμα και περιχύστε από πάνω.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/carrot-cake/