Κέικ Καρότου
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 175 γρ. ζάχαρη
- 175 γρ. καλαμποκέλαιο
- 3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 150 γρ. τριμμένο καρότο
- 60 γρ. σταφίδες
- ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1½ κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C.
- Λαδώνετε τη βάση και τις πλευρές ενός ταψιού φόρμας με μήκος 18 cm και τις σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίξτε τη ζάχαρη και το λάδι στο μπολ του μίξερ και προσθέστε τα αυγά.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε μέσα το τριμμένο καρότο, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και τα μπαχαρικά και κοσκινίστε τα στο μπολ.
- Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Το μείγμα θα είναι αρκετά υδαρές.
- Αδειάστε το μίγμα στην φόρμα και ψήστε για 45-50 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά και βγάλτε το από το ταψί.
- Χτυπήστε μαζί τα συστατικά για το γαρνίρισμα και περιχύστε από πάνω.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/carrot-cake/
3.3.3070