Κοτόπουλο Κοκκινιστό στη Γάστρα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 3
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 στήθη κοτόπουλο με το δέρμα και τα κόκκαλα
  • 5 με 6 μεσαίες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. αποξηραμένα ρίγανη
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 225° C.
  2. Σε μία γάστρα ή ένα πήλινο, τοποθετήστε τις πατάτες.
  3. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
  4. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
  5. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου, με το δέρμα προς τα επάνω.
  6. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τη ρίγανη και την κανέλα.
  7. Ρίξτε το λάδι, το χυμό ντομάτας και το νερό.
  8. Προσθέστε το κρεμμύδι πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες.
  9. Μετακινήστε τη γάστρα δεξιά και αριστερά για να αναμειχθούν τα πάντα.
  10. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε στη θερμοκρασία αυτή για μία ώρα.
  11. Ελέγξτε τα υγρά και μπορεί να πρέπει να προσθέσετε άλλο ένα φλιτζάνι νερό.
  12. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200° C.
  13. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο φούρνο και ψήστε το ακάλυπτο για άλλη μία ώρα ή μία και μισή.
  14. Αφαιρέστε, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-casserole/