Κοτόπουλο Κοκκινιστό στη Γάστρα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 3
- 3 στήθη κοτόπουλο με το δέρμα και τα κόκκαλα
- 5 με 6 μεσαίες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
- 1 φλ. χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλ. νερό
- 1 κ.σ. αποξηραμένα ρίγανη
- 2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 3 φύλλα δάφνης
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 225° C.
- Σε μία γάστρα ή ένα πήλινο, τοποθετήστε τις πατάτες.
- Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
- Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
- Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου, με το δέρμα προς τα επάνω.
- Πασπαλίστε με το υπόλοιπο αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τη ρίγανη και την κανέλα.
- Ρίξτε το λάδι, το χυμό ντομάτας και το νερό.
- Προσθέστε το κρεμμύδι πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες.
- Μετακινήστε τη γάστρα δεξιά και αριστερά για να αναμειχθούν τα πάντα.
- Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε στη θερμοκρασία αυτή για μία ώρα.
- Ελέγξτε τα υγρά και μπορεί να πρέπει να προσθέσετε άλλο ένα φλιτζάνι νερό.
- Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200° C.
- Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο φούρνο και ψήστε το ακάλυπτο για άλλη μία ώρα ή μία και μισή.
- Αφαιρέστε, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-casserole/
3.5.3251