Μοσχάρι Στιφάδο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας ή κυνήγι
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλ. χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ½ φλ. νερό
  • ½ φλ. γλυκό κόκκινο κρασί, χρησιμοποίησα Μαυροδάφνη
  • ¼ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Λίγο λιγότερο από ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κιλό μικρά κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ή σε χύτρα ρίξτε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές.
  2. Ρίξτε το σκόρδο και σοτάρετέ το για ένα λεπτό.
  3. Σοτάρετε το κρέας μέχρι να σφραγιστεί από όλες τις πλευρές.
  4. Ρίξτε το κρασί και σοτάρετε μέχρι να μείνει το μισό.
  5. Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κρεμμύδια.
  6. Ενσωματώστε και εάν χρησιμοποιείτε κατσαρόλα μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά το κρέας να αρχίσει να γίνεται μαλακό.
  7. Εάν χρησιμοποιείτε τη χύτρα, κλείστε το καπάκι και χρησιμοποιήστε τη σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  8. Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τα κρεμμύδια.
  9. Βράστε για 5 λεπτά σε μία κατσαρόλα με νερό.
  10. Πετάξτε το νερό και βάλτε τα στην άκρη.
  11. Μισή ώρα πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέστε τα κρεμμύδια στο στιφάδο και αφήστε τα να βράσουν μ ' αυτό χωρίς ανακάτεμα.
  12. Τα κρεμμύδια είναι πολύ εύθραυστα και αν προσπαθήσετε να τα ανακατέψετε θα λιώσουν.
  13. Μπορείτε να μετακινήσετε τη χύτρα/κατσαρόλα από τις λαβές, έτσι ώστε να ανακατευτούν.
  14. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε.
  15. Σημείωση: Αν η σάλτσα είναι υδαρής, δέστε τη με 1 ή 2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/veal-stifado/