Δίπλες
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 4 αυγά
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 3 κ.σ. κονιάκ
- ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 450 γρ. με 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 lt Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα τους
- Μέλι και τριμμένα καρύδια για το γαρνίρισμα τους
- Βάλτε όλα τα ξηρά υλικά στο μπολ του μίξερ σας.
- Ρίξτε τα αυγά και το κονιάκ και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι μια μαλακή ζύμη να συγκεντρωθεί γύρω από το γάντζο.
- Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες με μέγεθος ενός λάιμ.
- Πάρτε τη μηχανή ζυμαρικών και ανοίξτε κάθε μία από αυτές τις μπάλες σε φύλλα λεπτά.
- Κόψτε το κάθε φύλλο σε κομμάτια περίπου 10 cm X 10 cm.
- Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίξτε το λάδι του καλαμποκιού.
- Βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν το λάδι είναι ζεστό αρχίστε να ρίχνετε τα φύλλα σε δόσεις των τριών ή τεσσάρων.
- Γίνονται πολύ γρήγορα, οπότε να είστε προσεκτικοί να μην παρατηγανιστούν.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
- Αφήστε τις να στραγγίσουν το λάδι τους και ρίξτε ζεστό μέλι και τριμμένα καρύδια.
Συνταγή προσαρμογή από Αρχοντία
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/diples/
3.2.2124