Σαλάτα με Πορτοκάλι, Κουκουνάρι και Χαλούμι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 80 γρ. σαλάτα πράσινη, κόκκινη και ρόκα
- 2 πορτοκάλια σε φέτες (μπορείτε να δείτε τις εικόνες για το πώς να το κόψουμε)
- 20 γρ. ψημένα κουκουνάρια (τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 150° C για περίπου 10 λεπτά)
- 100 γρ. χαλούμι
- Αλάτι και πιπέρι
- 10 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. πορτοκάλι χυμό
- 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- 2 κ.σ. μέλι
- Μπορείτε να κάνετε τη βινεγκρέτ την προηγουμένη και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο.
- Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα γυάλινο βάζο και ανακινήστε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
- Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
- Κόψτε το χαλούμι σε φέτες και ψήστε το σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στην τοστιέρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Κόψτε το πορτοκάλι σε φέτες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
- Χωρίστε τη σαλάτα σε δύο μερίδες και ρίξτε τα κουκουνάρια.
- Τακτοποιήστε τις φέτες πορτοκαλιού και το χαλούμι.
- Ρίξτε τόση από τη βινεγκρέτ όση νομίζετε ότι είναι κατάλληλη για εσάς.
- Εγώ έβαλα από 3 κουταλιές στο κάθε πιάτο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/green-salad-with-orange-pines-and-halloumi-cheese-chicken-madeira-and-duchess-potatoes/
3.2.2124