Σαλάτα με Πορτοκάλι, Κουκουνάρι και Χαλούμι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 80 γρ. σαλάτα πράσινη, κόκκινη και ρόκα
  • 2 πορτοκάλια σε φέτες (μπορείτε να δείτε τις εικόνες για το πώς να το κόψουμε)
  • 20 γρ. ψημένα κουκουνάρια (τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 150° C για περίπου 10 λεπτά)
  • 100 γρ. χαλούμι
  • Αλάτι και πιπέρι
Για τη Βινεγκρέτ
  • 10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. πορτοκάλι χυμό
  • 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μέλι
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Βινεγκρέτ
  1. Μπορείτε να κάνετε τη βινεγκρέτ την προηγουμένη και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο.
  2. Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα γυάλινο βάζο και ανακινήστε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
  3. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  4. Κόψτε το χαλούμι σε φέτες και ψήστε το σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στην τοστιέρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Συναρμολόγηση
  1. Κόψτε το πορτοκάλι σε φέτες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
  2. Χωρίστε τη σαλάτα σε δύο μερίδες και ρίξτε τα κουκουνάρια.
  3. Τακτοποιήστε τις φέτες πορτοκαλιού και το χαλούμι.
  4. Ρίξτε τόση από τη βινεγκρέτ όση νομίζετε ότι είναι κατάλληλη για εσάς.
  5. Εγώ έβαλα από 3 κουταλιές στο κάθε πιάτο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/green-salad-with-orange-pines-and-halloumi-cheese-chicken-madeira-and-duchess-potatoes/