Μους Σοκολάτας και Μόκας με Φράουλες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Μους Σοκολάτας
  • 100 γρ. σοκολάτα 60% κακάο
  • 60 γρ. γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
Για τη Μους Μόκας
  • 210 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 140 γρ. / ½ τσάντα μίνι marshmallows (μαρσμάλοους έχουν σχεδόν όλα τα s/m απλά όχι μίνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικά απλά κόψτε τα με το ψαλίδι σε μικρά κομματάκια για να λιώσουν πιο εύκολα)
  • ¼ φλ. ζάχαρη άχνη
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 κ.γ. σκόνη espresso
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Μους Σοκολάτας
  1. Βράστε το γάλα.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ρίξτε το ζεστό γάλα.
  3. Ενσωματώστε και να βάλτε στην άκρη.
  4. Στο μπολ του μίξερ σας ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι.
  5. Σιγά-σιγά, προσθέστε το στο μίγμα σοκολάτας και ενσωματώστε.
  6. Αν θα το χρησιμοποιήσετε αμέσως βάλτε το για λίγο στην κατάψυξη για περίπου μισή με μία ώρα.
  7. Αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα βάλτε το στο ψυγείο.
Για τη Μους Μόκας
  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα πάντα εκτός από το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλίνη.
  2. Σιγοβράστε ήπια και ανακατέψτε έως ότου λειώσουν τα marshmallows.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
  4. Ρίξτε τη γέμιση σε ένα μπολ και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  5. Για να το σερβίρετε βάλτε μία στρώση σοκολάτας και μετά μία στρώση μόκας.
  6. Γαρνίρετε με φράουλες. Μπορείτε να προσθέσετε φράουλες και στη μους σοκολάτας.
Notes/ Σημειώσεις
Η συνταγή για τη μους σοκολάτας είναι της φίλης μου Νεκταρίας Πανταζοπούλου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-mocha-mousse-with-strawberries/