Μαριναρισμένο σε Γιαούρτι Κοτόπουλο Σουβλάκι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 1 κιλό στήθη κοτόπουλου ή μπουτάκια χωρίς κόκαλο και δέρμα
- 9 έως 10 καλαμάκια
- 9 έως 10 πίτες
- 1,5 φλ. γιαούρτι
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή τσίλι πιπέρι (προαιρετικά)
- 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- Λίγη μαργαρίνη για τις πίτες
- ⅔ φλ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
- ¼ κ.σ. ξηρό δυόσμο
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο ή 1 σκόρδο, λιωμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- Μία πρέζα πάπρικα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Δύο έως τρεις ημέρες πριν από την ημέρα που θα φτιαχτούν.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους περίπου 3 cm κάθε πλευρά.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, αλάτι, σκόρδο, κύμινο και το πιπέρι.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε έτσι ώστε το μίγμα να καλύψει το κοτόπουλο.
- Βάλτε μία μεμβράνη και φυλαξτε το στο ψυγείο και αφήστε το να μείνει για δύο έως τρεις ημέρες.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν από το σερβίρισμα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 225° C.
- Την ημέρα που θα τα ψήσετε πάρτε τα ξύλινα σουβλάκια και βάλτε τα σε κρύο νερό για 15 λεπτά.
- Βγάλτε από το ψυγείο τα κομμάτια κοτόπουλο και περάστε περίπου 5 κομμάτια σε κάθε σουβλάκι μαζί με 1 κομμάτι ντομάτα και πιπεριά εναλλάξ.
- Πάρτε ένα ταψί και καλύψτε το με χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετήστε τα σουβλάκια και ψήστε για περίπου 30 έως 35 λεπτά γυρίζοντάς τα μία φορά.
- Ενώ τα σουβλάκια είναι στο φούρνο, μπορείτε να ετοιμάσετε τις πίτες.
- Σε ένα τηγάνι προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη και σωτάρετε σε μέτρια/υψηλή θερμότητα κάθε πίτα και από τις δύο πλευρές.
- Αλατίστε τις ενώ είναι ζεστές.
- Βγάλτε τις και κρατήστε τις ζεστές.
- Ανακατέψτε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
- Πάρτε μια πίτα, βάλτε το κοτόπουλο σουβλάκι και καλύψτε με το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
- Σερβίρετε με τη σάλτσα Γιαουρτιού/Δυόσμου δίπλα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/yogurt-marinated-chicken-souvlaki/
3.2.2124