Μαριναρισμένο σε Γιαούρτι Κοτόπουλο Σουβλάκι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Σουβλάκια Κοτόπουλο
  • 1 κιλό στήθη κοτόπουλου ή μπουτάκια χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • 9 έως 10 καλαμάκια
  • 9 έως 10 πίτες
  • 1,5 φλ. γιαούρτι
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή τσίλι πιπέρι (προαιρετικά)
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
  • Λίγη μαργαρίνη για τις πίτες
Για τη Σάλτσα Γιαουρτιού/Δυόσμου
  • ⅔ φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • ¼ κ.σ. ξηρό δυόσμο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο ή 1 σκόρδο, λιωμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Μία πρέζα πάπρικα
Για το Κρεμμύδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Instructions/ Εκτέλεση
Για τα Σουβλάκια Κοτόπουλο
  1. Δύο έως τρεις ημέρες πριν από την ημέρα που θα φτιαχτούν.
  2. Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους περίπου 3 cm κάθε πλευρά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, αλάτι, σκόρδο, κύμινο και το πιπέρι.
  4. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε έτσι ώστε το μίγμα να καλύψει το κοτόπουλο.
  5. Βάλτε μία μεμβράνη και φυλαξτε το στο ψυγείο και αφήστε το να μείνει για δύο έως τρεις ημέρες.
Για τη Σάλτσα Γιαουρτιού/Δυόσμου
  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν από το σερβίρισμα.
Για το Σουβλάκι Κοτόπουλο
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 225° C.
  2. Την ημέρα που θα τα ψήσετε πάρτε τα ξύλινα σουβλάκια και βάλτε τα σε κρύο νερό για 15 λεπτά.
  3. Βγάλτε από το ψυγείο τα κομμάτια κοτόπουλο και περάστε περίπου 5 κομμάτια σε κάθε σουβλάκι μαζί με 1 κομμάτι ντομάτα και πιπεριά εναλλάξ.
  4. Πάρτε ένα ταψί και καλύψτε το με χαρτί ψησίματος.
  5. Τοποθετήστε τα σουβλάκια και ψήστε για περίπου 30 έως 35 λεπτά γυρίζοντάς τα μία φορά.
Για τις Πίτες
  1. Ενώ τα σουβλάκια είναι στο φούρνο, μπορείτε να ετοιμάσετε τις πίτες.
  2. Σε ένα τηγάνι προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη και σωτάρετε σε μέτρια/υψηλή θερμότητα κάθε πίτα και από τις δύο πλευρές.
  3. Αλατίστε τις ενώ είναι ζεστές.
  4. Βγάλτε τις και κρατήστε τις ζεστές.
  5. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Σερβίρισμα
  1. Πάρτε μια πίτα, βάλτε το κοτόπουλο σουβλάκι και καλύψτε με το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  2. Σερβίρετε με τη σάλτσα Γιαουρτιού/Δυόσμου δίπλα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/yogurt-marinated-chicken-souvlaki/