Butterscotch Sauce
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Αγγλική
- ½ φλ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φλ. καφέ σκούρα ζάχαρη
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- ½ έως 1 κ.γ. αλάτι ή fleur de sel
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, την κρέμα και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε μέχρι τα συστατικά να ενσωματωθούν.
- Φέρτε σε έναν ήπιο βρασμό και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατέψτε με το σύρμα.
- Δοκιμάστε και εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεται ακόμη λίγο αλάτι, ρίξτε λίγο περισσότερο.
- Η σάλτσα τρώγεται ζεστή ή κρύα.
- Αν τη βάλετε στο ψυγείο θα πήξει λίγο περισσότερο, παρ’όλα αυτά μπορείτε και πάλι να την τρώτε με το κουτάλι.
- Διατηρείται σε αεροστεγές βαζάκι στο ψυγείο έως 2 εβδομάδες.
Η συνταγή είναι προσαρμογή από το foodnouveau.com
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sourdough-chocolate-cake/
3.2.2124