Ψαρονέφρι με Σανγκρία και Ντιζόν
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 1,5 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε φέτες πάχους 1,5cm
  • 50 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. σαγκρία
  • 1 knorr λαχανικών σε ζελέ όχι τον κύβο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. νερό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το χοιρινό φέτες και σοτάρετε για λίγα λεπτά κάθε πλευρά.
  3. Σβήστε με το κρασί σανγκρία και δυναμώστε τη φωτιά στην υψηλή θερμοκρασία.
  4. Αφήστε το κρασί να μειωθεί στο μισό και χαμηλώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και προσθέστε τον knorr, τη Ντιζόν, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Αφήστε το να σιγοβράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το κορν φλάουερ.
  6. Δυναμώστε τη φωτιά στο μέσο και αφήστε τη σάλτσα να δέσει.
  7. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε ενώ είναι ζεστό.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/polish-potato-salad-and-pork-tenderloin/