270 γρ. τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά ή χαμηλό σε λιπαρά
100 γρ. τυρί μασκαρπόνε
135 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
1 σακουλάκι πολύχρωμες τρούφες
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Κέικ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
Στο μίξερ σας ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αραβοσιτέλαιο και τους κρόκους των αυγών.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά και ανακατέψτε απαλά.
Ρίξτε το ελληνικό γιαούρτι, την καρύδα και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε ελαφρά και πάλι.
Προσθέστε τα καρότα ενσωματώστε στο μίγμα.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ρίξτε τη μαρέγκα στο μίγμα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης για να ενσωματωθεί.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ορθογώνιο πυρέξ ή ταψί 23 εκ. X 33 εκ.
Ρίξτε το μίγμα και ψήστε για περίπου 30 έως 40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Αρχίστε να ελέγχετε το κέικ μετά από 28 λεπτά και δείτε αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή από το κέντρο του.
Προσοχή: Βγάλτε από το φούρνο και χαλαρώστε τις τέσσερις πλευρές από το ταψί με μια σπάτουλα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Με αυτόν τον τρόπο το κέικ δεν θα ξεφουσκώσει στο κέντρο.
Ενώ το κέικ κρυώνει κάνουμε τη διακόσμηση.
Για τη Διακόσμηση Cheesecake Βανίλιας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν.
Όταν το κέικ είναι εντελώς δροσερό απλώστε την κρέμα και ρίξτε μερικές πολύχρωμες τρούφες στην κορυφή για χρώμα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από Jamie Oliver, King Arthur Flour, Pioneer Woman, Martha Stewart και από δική μου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/all-included-carrot-cake/