Τυρόψωμο με Ρεγκάτο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ψωμί / Ζύμη
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
- 1½ φλ. χλιαρό νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1¼ κ.γ. αλάτι
- 3½ φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
- 1 κ.σ. μαγιά
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 270 γρ. Regato Kerrygold κομμένο σε κυβάκια
- Λαδώστε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 50cm και στρώστε το με χαρτί ψησίματος .
- Βάλτε όλα τα συστατικά εκτός από το τυρί και ανακατέψτε στο μίξερ με το γάντζο σε μεγάλη ταχύτητα για 60 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε όλα τα τυριά εκτός από μερικούς κύβους για να τους βάλετε από πάνω αργότερα.
- Ανακατέψτε ελαφρά για να ενσωματωθούν.
- Θα έχετε μια πολύ κολλώδη ζύμη που θα πρέπει να την βάλετε στο ταψί και να την απλώσετε.
- Προσθέστε από πάνω τους κύβους ρεγκάτο και αφήστε το να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
- Ψήστε το ψωμί μέχρι να πάρει χρώμα, 35 έως 40 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο, περιμένετε 5 λεπτά και σερβίρετε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sausage-fondue-and-flat-bread-with-regato/
3.2.2124