Κοτόπουλο Σουβλάκι με Μαρινάδα Μεσογειακή
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 1.400 γρ. κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα
- 10 τοματάκια
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε 3 cm. X 3 cm.
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένο σε 3 cm. X 3 cm.
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού λευκό ξίδι από κρασί
- 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν ή οποιαδήποτε άλλη μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. βασιλικό
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αν σας αρέσει
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου, το ίδιο ισχύει και για το σκόρδο επίσης
- ¼ κ.γ. τζίντζερ
- ¼ κ.γ. κΚάρδαμο
- ¼ κ.γ. ξερό θυμάρι
- Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια περίπου 4 cm X 4 cm.
- Ρίξτε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο και ανακατέψτε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
- Βάλτε μια πλαστική μεμβράνη και καλύψτε το μπολ.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες ή όλη νύχτα.
- Εάν δεν έχετε ανοξείδωτα σουβλάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλασσικά ξύλινα.
- Τοποθετήστε τα ξύλινα σουβλάκια σε κρύο νερό για περίπου 15 λεπτά πριν από τη χρήση τους.
- Για 10 σουβλάκια πρέπει να βάλετε 4 κομμάτια κοτόπουλο, 1 τοματάκι και 2 κομμάτια πιπεριάς ανά σουβλάκι εναλλαξ.
- Εγώ έχω μια μηχανή rotisserie που τα ετοιμάζει σε 20 έως 25 λεπτά.
- Εσείς μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το μπάρμπεκιου ή το γκριλ του φούρνου.
- Για το γκριλ θα τα έβαζα στους 225° για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι χυμοί να βγουν καθαροί.
- Για το BBQ, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φωτιά οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-souvlaki-in-olive-oil-vinegar-marinade-with-citrus-greek-potatoes/
3.2.2124