Σοκολατένιες Φωλιές με Κρέμα Σοκολάτα και Πορτοκάλι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
Για Έξι Σοκολατένιες Φωλιές
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% έως 60% κακάο
Μους Σοκολάτας για Έξι Φωλιές
  • 100 γρ. σοκολάτα 60% κακάο
  • 60 γρ. γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
Κρέμα Πορτοκάλι για Έξι Φωλιές
  • 340 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 30 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • Πολύχρωμη τρούφα για διακόσμηση
Instructions/ Εκτέλεση
Για τις Σοκολατένιες Φωλιές
  1. Δύο ημέρες πριν μπορείτε να φτιάξετε τα κύπελλα.
  2. Πάρτε 6 θήκες σιλικόνης για muffin, το μικρό μέγεθος.
  3. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ να λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Αφήστε τη σοκολάτα να φθάσει στους 40° C.
  5. Πάρτε μία θήκη σιλικόνης και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας λιωμένη σοκολάτα.
  6. Γυρίστε το κύπελλο γύρω γύρω, έτσι ώστε η σοκολάτα καλύψει τα τοιχώματα.
  7. Γυρίστε το ανάποδα πάνω από το μπολ της σοκολάτας να φύγει το πλεόνασμα σοκολάτας.
  8. Τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  9. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα.
Για τη Μους Σοκολάτας
  1. Βράστε το γάλα.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ρίξτε το ζεστό γάλα.
  3. Ενσωματώστε και βάλτε στην άκρη.
  4. Στο μπολ του μίξερ σας ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι.
  5. Σιγά-σιγά, προσθέστε το στο μίγμα σοκολάτας και να ενσωματώστε.
  6. Αν θα το χρησιμοποιήσετε αμέσως βάλτε το στην κατάψυξη για μισή ώρα με 1 ώρα.
  7. Αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα βάλτε το στο ψυγείο.
Για την Κρέμα Πορτοκάλι
  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το γάλα.
  2. Σε ένα ποτήρι μπολ βάλτε τους κρόκους, το αλεύρι και τη ζάχαρη και χτυπήστε ελαφρά έως ότου ενωθούν.
  3. Λίγο πριν το γάλα αρχίζει να φουσκώνει, αφαιρέστε από την φωτιά και αρχίστε να το ρίχνετε στο μίγμα αργά και σταθερά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  4. Επιστρέψτε το μίγμα στην κατσαρόλα και στη φωτιά.
  5. Αρχίσει να ανακατεύετε μέχρι η κρέμα να αρχίσει να δένει.
  6. Όταν δέσει αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα από πορτοκάλι.
  7. Περάστε τη μέσα από ένα κόσκινο μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.
  8. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε τη να κρυώσει.
  9. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι την ημέρα που θα τη χρειαστείτε.
  10. Συναρμολόγηση
  11. Βγάλτε τις δύο κρέμες από το ψυγείο και ανακατέψτε την κάθε μία με το σύρμα για να γίνουν αφράτες.
  12. Βάλτε τις κρέμες σοκολάτας και πορτοκαλιού σε δύο χωριστά κορνέ ή αν δεν έχετε σε δύο πλαστικές σακούλες διατήρησης τροφίμων.
  13. Εάν χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες με ένα ψαλίδι, κόψτε το ένα άκρο και αρχίστε να βάζετε την κρέμα μέσα στο σοκολατένο κύπελλο δημιουργώντας μία κορυφή.
  14. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα.
  15. Διακοσμήστε με πολύχρωμη τρούφα για να προσθέσετε χρώμα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/black-and-white-chocolate-cups/